bokcirkeln

Scar Tissue

Kategori: Scar Tissue

Jag har valt att läsa Scar Tissue, en självbiografi om Anthony Kiedis som han skrev tillsammans med Larry Sloman. Det förväntade temat är drogmissbruk och livet som rockstjärna. Anledningen till att jag valt att läsa boken beror på att Red Hot Chili Peppers är ett band som jag till mångt och mycket växt upp med. Jag har också valt att läsa den på grund av att jag är fascinerad av drogberoendet och vad det är som håller kvar fast så många i det.

Kommentarer

  • Johanna säger:

    Varför tror du att det förväntade temat är drogmissbruk? Har bandet ett rykte om sig att syssla med sådant? ;)

    2012-04-20 | 18:50:48
  • Li säger:

    Intressant val! Kul att du kunde hitta något som intresserar dig, att undersöka drogberoende och vad som ligger bakom det.

    Det är tydligt kopplat till samhället och en speciell inblick i problemet och perspektiv på situationen.

    Det underlättar säkert att det är kopplat till ett rockband du växt upp med. För att bara läsa om drogproblem är nog inte lika inspirerande.

    2012-04-27 | 19:01:12
  • Evelina säger:

    Kul att läsa en bok som handlar om ett rockband som du gillar sedan tidigare, det underlättar säkert läsningen att lyssnat på och uppskattar deras musik. Jag brukar också tycka att det tillför musiken att veta saker om musikerna som står bakom dem, det kan ibland till och med göra att man förstår musiken ännu bättre.



    Drogmissbruk är ju ett ständigt aktuellt ämne, och i Uddevalla så ökar ju drogmissbruket bland ungdomar i vår ålder så för oss är det ju en extra viktig fråga att diskutera.

    2012-04-28 | 11:56:35

Kommentera inlägget här: